Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sonda przedwyborcza 2010
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2
Aszz
CYTAT(xMarcinx @ sob, 27 lis 2010 - 23:28) *
CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 21:18) *
Dla mnie to dziwne, że nikt tego nie rozumie w ten sposób, robione są tylko kalkulacje polityczne a z kolei w tych pojedynczy głos ma małe znaczenie...

bo i tak w praktyce pusta kartka, okaże się kartką z krzyżykiem wink.gif

W tej sytuacji proponuję umieścić na karcie stosowna adnotację w stylu: uwaga ta karta ma zostać pusta, ten głos jest niewazny itp:)
vacu
CYTAT(xMarcinx @ sob, 27 lis 2010 - 23:28) *
CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 21:18) *
Dla mnie to dziwne, że nikt tego nie rozumie w ten sposób, robione są tylko kalkulacje polityczne a z kolei w tych pojedynczy głos ma małe znaczenie...

bo i tak w praktyce pusta kartka, okaże się kartką z krzyżykiem wink.gif

Nie no bez jaj, tu nie Białoruś. Kilka blisko mi znajomych osób zasiadało/zasiada w komisjach i z tego co mi opowiadają (a oczywiście pytałem) to nie ma takiej opcji, bo nie zdarzyło się, żeby komisja była jednomyślna co do opcji politycznej. A zrobić to tak, żeby nikt inny z komisji nie widział nie jest łatwo.
Fremlin
CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 20:54) *
Nie no bez jaj, tu nie Białoruś. Kilka blisko mi znajomych osób zasiadało/zasiada w komisjach i z tego co mi opowiadają (a oczywiście pytałem) to nie ma takiej opcji, bo nie zdarzyło się, żeby komisja była jednomyślna co do opcji politycznej. A zrobić to tak, żeby nikt inny z komisji nie widział nie jest łatwo.

A ja wiem, że się zdarzało w Wawie i nie tylko.
Aszz
CYTAT(Fremlin @ nie, 28 lis 2010 - 00:04) *
CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 20:54) *

A ja wiem, że się zdarzało w Wawie i nie tylko.

Ja znam przykłąd z sąsiedniego miasta.Sprawcę do tej pory gryza wyrzuty sumienia....
Kamil_
U nas nie można mieć długopisu w ręce podchodząc do kart wysypanych z urny.
kursor

Aktualne zakłady bukmacherskie:

CYTAT
Data Prezydent Dąbrowy Górniczej (Zwycięzca)

05.12 08:00 Wygrana

Zbigniew Podraza 1.05

Krzysztof Stachowicz 8.00

link:

http://www.tobet.com/selection?cmd=choose&...tegory_id=10438
bzenek
CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 01:37) *
CYTAT(bzenek @ pią, 26 lis 2010 - 14:29) *
2. Po prostu trzeba pomyślec 2min, pójść na wybory i wybrać cokolwiek. A nie potem pomstować, że złodzieje rzondzom i kradnom.

Bardzo mądra rada, wybrać cokolwiek. Mniejsze zło to dalej zło. Jak ci dadzą wybór: obciąć ci palec czy nogę to też będziesz wybierać czy się wstrzymasz?

Nie wiem. Jakoś postawienie jednego krzyżyka nie kojarzy mi się z obcinaniem tego i owego. smile.gif

CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 23:18) *
Oddając głos na mniejsze zło ta idea się sypie, bo nie zgadzam się z tym, na kogo głosuję ale daję mu prawo do reprezentowania mnie. On może czuć się jako mój reprezentant - i ma do tego prawo, w końcu dostał mój głos, ale tak naprawdę się z nim nie zgadzam, to całkowicie bez sensu.

vacu, ale jak nie zagłosujemy to X, który wygra będzie nas rezprezentował. Nas i wszystkich innych bo dostał mandat z naszego okręgu.

CYTAT(rouse @ sob, 27 lis 2010 - 20:39) *
Przecież Krzysztof Tamborek
Woźniczka Kazimierz Wincenty
A Łukasik, Harańczyk i reszta marionetek – szkoda słów – ich zakłamanie u wyborców może wywołać już tylko śmiech

Taaa.... jakoś wyborcy nie chcieli głosowac na Jaszczurę, Głowacką, Talkowskiego.... tongue.gif

CYTAT(Fremlin @ sob, 27 lis 2010 - 19:35) *
Zmartwię Cię kolego garowy. Pracuję na tutejszej uczelni i robię doktorat, a jedyne gary jakie zmywam to po sobie po obiedzie.

Papier (tzn. internet) cierpliwy. Wszystko przyjmie.
Fremlin
CYTAT
CYTAT( @ sob, 27 lis 2010 - 19:35) *
Zmartwię Cię kolego garowy. Pracuję na tutejszej uczelni i robię doktorat, a jedyne gary jakie zmywam to po sobie po obiedzie.

Papier (tzn. internet) cierpliwy. Wszystko przyjmie.

O, tak pseudointeligencko się zrobiło. No cóż, nie będę Ci dowodził, że nie jestem wielbłądem.
vacu
CYTAT(bzenek @ nie, 28 lis 2010 - 09:06) *
CYTAT(vacu @ sob, 27 lis 2010 - 23:18) *
Oddając głos na mniejsze zło ta idea się sypie, bo nie zgadzam się z tym, na kogo głosuję ale daję mu prawo do reprezentowania mnie. On może czuć się jako mój reprezentant - i ma do tego prawo, w końcu dostał mój głos, ale tak naprawdę się z nim nie zgadzam, to całkowicie bez sensu.

vacu, ale jak nie zagłosujemy to X, który wygra będzie nas rezprezentował. Nas i wszystkich innych bo dostał mandat z naszego okręgu.

Otóż nie i tu trafiłeś w samo sedno - będzie reprezentował mój okręg ale nie mnie osobiście. Może w rzeczywistości to żadna różnica ale przynajmniej nie będę miał wyrzutów sumienia, że postawiłem krzyżyk przy nazwisku osoby, która pieprzy głupoty ale też taki kandydat nie będzie się chełpił, że wybrało go 80% ludzi w tym ja. I będę sobie mógł napisać w podpisie "ja tego pana nie wybrałem" a ty się będziesz musiał za niego wstydzić.
bzenek
CYTAT(vacu @ nie, 28 lis 2010 - 18:19) *
. I będę sobie mógł napisać w podpisie "ja tego pana nie wybrałem" a ty się będziesz musiał za niego wstydzić.

Eee... wstydzić ? Nie biorę wyborów politycznych aż tak do serca aby czuć się emocjonalnie związanym z kandydatem. Najwyżej będę zły, że się pomyliłem. smile.gif

------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaskoczyło mnie że, kandydaci mają już kampanię w d... i jada na opinii z I tury.

Nie dostałem w tym tygodniu żadnej ulotki czy szmatławej gazetki. Żaden Tusk czy Napieralski nie rozmawiali ze mną na ulicy. Myślałem, że im bardziej zależy na głosach niezdecydowanych. mellow.gif

Generalnie nie ma się już co przekonywać bo się robi pyskówka. Stawiam:
Podraza - 60%
Stachowicz - 50%

frekwencja - 30%

Wyborcy planktonu z I tury raczej zostaną w domu, a troszkę poprze Stachowicza.

------------------------------------------------------------------------------------------------

PS. Wczoraj Podraza zaczął wieszać ozdoby świąteczne na ulicach. Tani chwyt wyborczy ? fnd (2).gif

PS2. Dziś Stachowicz kontratakuje. Zesłał śnieg aby skompromitować Podrazowe Odśnieżanie. fnd (2).gif

PS3. Strach pomyśleć co będzie jutro biggrin.gif
m_Cina
CYTAT(bzenek @ pon, 29 lis 2010 - 09:15) *
CYTAT(vacu @ nie, 28 lis 2010 - 18:19) *
. I będę sobie mógł napisać w podpisie "ja tego pana nie wybrałem" a ty się będziesz musiał za niego wstydzić.

Eee... wstydzić ? Nie biorę wyborów politycznych aż tak do serca aby czuć się emocjonalnie związanym z kandydatem. Najwyżej będę zły, że się pomyliłem. smile.gif

Zaskoczyło mnie że, kandydaci mają już kampanię w d... i jada na opinii z I tury.

a ja widziałem PPP na ryneczku na Broadwayu gadał z ludźmi jakieś ulotki rozdawali

wiec chyba niema drugiej tury w "D"
Zibar
Podraza - 60%
Stachowicz - 50%

frekwencja - 30%

a cóż to?

Sonda z naszemiasto.pl na dziś

CYTAT
Na kogo zagłosujesz w drugiej turze w Dąbrowie Górniczej?

* na Zbigniewa Podrazę (49%)
* na Krzysztofa Stachowicza (45%)
* na nikogo (6%)

Imho bardziej prawdopodobne i też uważam, że frekwencja nie przekroczy 30 % zwłaszcza jak będzie taka aura za oknem.
bzenek
CYTAT(Zibar @ pon, 29 lis 2010 - 14:40) *
Podraza - 60%
Stachowicz - 50%

frekwencja - 30%

a cóż to?

No trochę się zagalopowałem z tymi procentami w weekend i głowa boli wink.gif

Miało być:
Podraza - 60%
Stachowicz - 40%

Stawiam na sporą przewagę SLD bo w I turze dostali prawie 2razy więcej głosów niż PO.

CYTAT(m_Cina @ pon, 29 lis 2010 - 14:00) *
a ja widziałem PPP na ryneczku na Broadwayu gadał z ludźmi jakieś ulotki rozdawali

A no to widocznie mam pecha unsure.gif
REALny
http://kontakt24.tvn.pl/artykul,kandydant-...icza,46414.html

Bez komentarza.
Slyzaba
HA HA HA
na youtube ma na razie 900 odsłon: http://www.youtube.com/watch?v=MXMhF0k6ZGU
Master
Odliczając głosy - niebede głosował- wychodzi ok 72% dla Podraza do 28% dla Stachowicz

Zwazając na fakt ze Stachowicz liczy na "głupszy elektorat" ktory nie zna spraw, szczegółów inwestycji naszego miasta czyli taki elektorat który tu nie zagląda, a wiedze swoją ma z gazetki typu Dąbrowskie Aktualnosci. Typuje wynik Podraza 58% - Stachowicz 42%. Frekwencja przy tej pogodzie 35%
kiwi
CYTAT(Master @ pią, 03 gru 2010 - 17:18) *
Odliczając głosy - niebede głosował- wychodzi ok 72% dla Podraza do 28% dla Stachowicz

Zwazając na fakt ze Stachowicz liczy na "głupszy elektorat" ktory nie zna spraw, szczegółów inwestycji naszego miasta czyli taki elektorat który tu nie zagląda, a wiedze swoją ma z gazetki typu Dąbrowskie Aktualnosci. Typuje wynik Podraza 58% - Stachowicz 42%. Frekwencja przy tej pogodzie 35%

świetnie się określiłeś, prawdziwy, prostolinijny dąbrowian.. do takiego traktowania ludzi przyzwyczaił ppp więc jesteś chyba jego bardzo, bardzo bliskim współpracownikiem określając ludzi jako "głupszy elektorat".
miałem okazję usłyszeć kilka rzeczy o powstaniu SLD w DG, fajna sprawa, myślę, że ktoś powinien napisać o tym książkę - mam nadzieję, że po wyborach, ktoś to ładnie zrobi : "Pamiętniki dąbrowskiej lewicy" i nie będzie wtedy problemów, że to kampania. Sprawa motocykla rozbawiła mnie do łez ... ale lierki c s b g też coś znaczą i myślę, że w wielu przypadkach rządzenie wygląda identycznie jak w czasach Pana Lipczyka
Arbas
CYTAT(kiwi @ pią, 03 gru 2010 - 14:58) *

świetnie się określiłeś, prawdziwy, prostolinijny dąbrowian.. do takiego traktowania ludzi przyzwyczaił ppp więc jesteś chyba jego bardzo, bardzo bliskim współpracownikiem określając ludzi jako "głupszy elektorat".
miałem okazję usłyszeć kilka rzeczy o powstaniu SLD w DG, fajna sprawa, myślę, że ktoś powinien napisać o tym książkę - mam nadzieję, że po wyborach, ktoś to ładnie zrobi : "Pamiętniki dąbrowskiej lewicy" i nie będzie wtedy problemów, że to kampania. Sprawa motocykla rozbawiła mnie do łez ... ale lierki c s b g też coś znaczą i myślę, że w wielu przypadkach rządzenie wygląda identycznie jak w czasach Pana Lipczyka

A z jakiego powodu rządzenie miastem miałoby wyglądać inaczej?
Podobno Nadprezydent wciąż ten sam...
Master
CYTAT(kiwi @ pią, 03 gru 2010 - 16:58) *

Gazeta " Dabrowskie Aktualności" jasno i wyraznie pokazuje , za kogo uważa Stachowicz swoich wyborców. Za debili
Leszek
A tak z ciekawości - czy pan Stachowicz lub jego sztab odniósł się w jakiś sposób do zarzutów z eseldowskiej gazetki? Część jest jak sądzę prawdziwa - choćby to na temat aktywności w sejmiku i zasług dla miasta jako radny, a reszta?
picaro
resztą powinna się zająć prokuratura angry.gif
Leszek
No cóż, wg gazetki - zgłoszono sprawę "Aktualności Dąbrowskich" (że nie są opisane jako materiał komitetu wyborczego).
Slyzaba
W Aktualnościach jakoś nie znalazłem nic na temat 4 interpelacji p. Stachowicza...
Leszek
No i?
Slyzaba
no i... jestem ciekawy, czy można to gdzieś 'oficjalnie' sprawdzić...
no i... może ktoś na forum jest w stanie potwierdzić bądź zanegować tą informację...
no i... fakt braku skomentowanie tych interpelacji w Aktualnościach przeważa szalę w tym temacie dla PPP
Leszek
Zapewne w kancelarii sejmiku (sekretariacie czy jak się tam to nazywa). Jeśli chodzi o forumowiczów - nie sądzę, by ktoś aż tak dokładnie śledził obrady sejmiku, chyba że jakiś cichociemny sztabowiec laugh.gif Jednego lub drugiego...
:)
CYTAT(Master @ pią, 03 gru 2010 - 18:31) *
Gazeta " Dabrowskie Aktualności" jasno i wyraznie pokazuje , za kogo uważa Stachowicz swoich wyborców. Za debili

Przejrzalem najnowszy numer i delikatnie mowiac obraza inteligencje czytelnika. Robia sobie niezla antyreklame i jesli ktos sie wahal to raczej nie bedzie sie chcial identyfikowac z czyms takim tongue.gif
:)
sonda zakonczona
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.