Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: naziemna telewizja cyfrowa
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
michu
Mam pytanie - czy odbieracie w domu naziemną telewizję cyfrową z anteny wewnętrznej (w mieszkaniu)?
Rodzice mają "obligatoryjną" kablówkę z Telpolu i żeby oglądać "bezpłatne kanały cyfrowe" musieliby opłacać jakiś podstawowy pakiet....
SM Lokator pobiera co miesiąc opłatę za utrzymanie kabla i oddaje ją do Telpolu, a jednocześnie nie pozwala na montaż anteny zewnętrznej na dachu budynku...
i tym sposobem bezpłatna naziemna telewizja cyfrowa stała się mitem.

W związku z tym, jeśli komuś udaje się odbierać na wewnętrznej antenie kanały cyfrowe z nadajnika Katowice Kosztowy, proszę o info.
Chyba, że możecie cos podpowiedzieć jak sprawę załatwić.
Sebastian22
CYTAT(michu @ wto, 11 cze 2013 - 13:55) *
Mam pytanie - czy odbieracie w domu naziemną telewizję cyfrową z anteny wewnętrznej (w mieszkaniu)?
Rodzice mają "obligatoryjną" kablówkę z Telpolu i żeby oglądać "bezpłatne kanały cyfrowe" musieliby opłacać jakiś podstawowy pakiet....
SM Lokator pobiera co miesiąc opłatę za utrzymanie kabla i oddaje ją do Telpolu, a jednocześnie nie pozwala na montaż anteny zewnętrznej na dachu budynku...

W związku z tym, jeśli komuś udaje się odbierać na wewnętrznej antenie kanały cyfrowe z nadajnika Katowice Kosztowy, proszę o info.

jak sie anteny nie da wystawic np. na balkon ? eee nie moze byc
michu
CYTAT(Sebastian22 @ wto, 11 cze 2013 - 20:55) *

jak sie anteny nie da wystawic np. na balkon ? eee nie moze byc

nie każdy ma balkon.....
xMarcinx
1. Administracja nic nie ma do antenty, mozesz wieszać gdzie chcesz, podwarunkiem że administracja nie zapewniaja dostepu do kanałów jakie sa w DVB-T. (http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=2&t=2755&start=40)
2. SM Lokator leci w kulki, gdyż olało temat cyfryzacji i nawet nie postarało się by w pakiecie AZART UPC czy Telopolu wylądowały kanały jakie są w cyfrowej telewizji naziemnej. Wstyd!

PS. Ja odbieram z Katowic i Krakowa na scalaku it9135 + kabel 1 metr..
olo

Zrobiłem sobie antenę wewnętrzną z 2 m drutu miedzianego, puszki elektrycznej, wtyczek, gniazdek i kabla. Wisi na kablu w pokoju przy oknie i nawet przy złej pogodzie kratki są sporadyczne. Blok na Kasprzaka z widokiem na Tatry. Odbieram z Katowic.
Zibar
Łapie ktoś z Was taki mux-4 i czy on jest dostępny tylko na dekoderach naziemnych Polsatu?

Informacje o nadajniku DVB-T

Nazwa nadajnika:
Dąbrowa Górnicza "Komin Koksowni Przyjaźń"
Typ: INFO-TV-FM
Kanał: 44
Częstotliwość: 658 MHz
Szerokość kanału: 8 MHz
Moc ERP: 5 kW
Polaryzacja: Horyzontalna
Mux: MUX-4
Transmisja: kierunkowa
Kompresja wideo: MPEG-4
Modulacja: 64 QAM
FEC: 3/4
GI: 1/8
Kanały:
Szyfrowane w Irdeto 3:
Polsat News
Polsat Film
TVP Seriale
Kino Polska
Comedy Central
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Nickelodeon
TVP 1 (LRV)
TVP 2 (LRV)
Polsat (LRV)
TVN (LRV)
TV 4 (LRV)
TV Puls (LRV)
Radio RMF FM
Radio RMF MAXXX
Radio PIN
Radio ZET
Antyradio
Radio Plus
Radio TOK FM
Radio Roxy
Radio Złote Przeboje
Radio Eska Rock
Radio Bajka
Moje Polskie Radio

LRV - Low Resolution Video (kanał o obniżonej rozdzielczości wideo dla urządzeń mobilnych)
xMarcinx
Tylko dekodery polsatu tj tv mobilna. niemniej dekoder wykrywa..

http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/tv-mobi...u-tv-mobilna.cp
Sebastian22
odbiera ktoś DVB-T na antenie pokojowej w gołonogu? Moglby podzielic sie wrazeniami. Pytam z czystej ciekawosci (mam UPC).

btw. UPC wszystkim (nawet tym co maja analog) udostepnila podstawowe programy dvb-t cyfrowo, do odbioru wystarczy dekoder dvb-c (cyfrowej tv kablowej)
xMarcinx
Na netbooku z antena a raczej z wtyknietym gniazdem zwierającym łapie wszystko co jest. Testowane na manhatanie i łeknicach.
olo
CYTAT(Sebastian22 @ pią, 30 sie 2013 - 15:50) *
odbiera ktoś DVB-T na antenie pokojowej w gołonogu? Moglby podzielic sie wrazeniami. Pytam z czystej ciekawosci (mam UPC).

btw. UPC wszystkim (nawet tym co maja analog) udostepnila podstawowe programy dvb-t cyfrowo, do odbioru wystarczy dekoder dvb-c (cyfrowej tv kablowej)

Toż napisałem.
kopiko
CYTAT(Sebastian22 @ pią, 30 sie 2013 - 15:50) *

To zależy od miejsca, na Gwardii Ludowej odbieram sygnał z Wręczycy (ponad 60 km w linii prostej) na antenie kierunkowej, bo Kosztowy mi górka gołonoska zasłania.

Sebastian22
troche odkopuje temat, łapie ktoś może lokalny multipleks L2 ?

http://www.telewizjatvt.pl/zasieg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.