Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sklep - chemia sprowadzana z Niemiec
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
bea1120
Czy ktoś z Was wie, gdzie w DG jest takowy sklep?

Leszek
1. Targowisko przy Tysiąclecia (alejka prowadząca w stronę kościoła, pierwsza licząc od PKO). Czynne o ile dobrze kojarzę od wtorku do soboty.
2. Manhattan - w drewnianych budkach między blokami 34 i 36 (na wysokości przystanku). Ostatnio kilka razy próbowałem tam coś kupić, mimo, że teoretycznie czynne bodajże od 9, wisiała kartka "Wracam o 12.30" czy coś w tym stylu, więc dałem sobie spokój.
3. Osiedle Kasprzaka - jadąc do przychodni mijasz Biedronkę, przed przychodnią trzeba skręcić w prawo, sklep jest w tych pawilonach.

Najtańszy wydaje mi się ten na targu.
bea1120
CYTAT(Leszek @ pią, 24 lut 2012 - 14:47) *
1. Targowisko przy Tysiąclecia (alejka prowadząca w stronę kościoła, pierwsza licząc od PKO). Czynne o ile dobrze kojarzę od wtorku do soboty.
2. Manhattan - w drewnianych budkach między blokami 34 i 36 (na wysokości przystanku). Ostatnio kilka razy próbowałem tam coś kupić, mimo, że teoretycznie czynne bodajże od 9, wisiała kartka "Wracam o 12.30" czy coś w tym stylu, więc dałem sobie spokój.
3. Osiedle Kasprzaka - jadąc do przychodni mijasz Biedronkę, przed przychodnią trzeba skręcić w prawo, sklep jest w tych pawilonach.

Najtańszy wydaje mi się ten na targu.

Ślicznie dziękuję smile2.gif
storczyk
Sklep "Centrum" na pierwszym piętrze jest tam stoisko z chemią sprowadzaną z Niemiec. Cenowo ok
Kamil_
Na Okrzei też jest sklep m.in. z chemią z Niemiec.
xMarcinx
Ja ani raz nie spotkałem się w tego typu sklepach z oryginalnymi produktami. Zresztą ostatnio dużo było afer z zamykaniem piwnicznych fabryk niemieckich proszków.
Bathurst
CYTAT(xMarcinx @ pią, 24 lut 2012 - 16:46) *
Ja ani raz nie spotkałem się w tego typu sklepach z oryginalnymi produktami. Zresztą ostatnio dużo było afer z zamykaniem piwnicznych fabryk niemieckich proszków.

Tylko jak rozpoznać te podrobione? Może macie jakieś pomysły?
Jakiś czas temu widziałem też ogłoszenie na słupie przy 11 Listopada. Podano datę sprzedaży chemii z Niemiec przez obwoźny sklep :-) Miejsce sprzedaży - przy kościele na Manhattanie. To była chyba jednorazowa akcja.
Mały77
CYTAT(Bathurst @ sob, 25 lut 2012 - 11:26) *
Tylko jak rozpoznać te podrobione? Może macie jakieś pomysły?

Kupując w POolsce w hipermarkecie nie masz pewności, że to oryginał - a co dopiero na takich osiedlowych sklepach ...
Leszek
Nawet jeśli te rzeczy, które kupuję (proszki i płyny do płukania) są podrabiane - i tak są o niebo lepsze od dostępnych w zwykłych sklepach. A biorąc pod uwagę wydajność - mimo wyższej ceny opakowania w sumie wychodzą podobnie jak zwykłe.
Leszek
Mała aktualizacja co do gołonoskich sklepów - na Kasprzaka zlikwidowany, na ryneczku nieczynny co najmniej do końca lutego, na Manhattanie czynny, ale bardzo mały wybór w tej chwili, dostawa za jakieś dwa tygodnie... Muszę sprawdzić te w centrum.
bea1120
Leszku
ubiegłeś mnie w raporciku smile2.gif

Wczoraj byłam na Kasprzaka - lokal do wynajęcia, na ryneczku zamknięte, dobijałam się w sobotę i niedzielę.
Dziś może zajrzę do DH Centrum
bea1120
Stoisko w DH Centrum czynne, dostawa w przyszłym tygodniu smile2.gif
Bartek
Osobiście kupuję na allegro, wybór spory i ceny niższe niż np. te który były kiedyś na ryneczku na Morcinka (jak jeszcze istniał)
Błażej Sarzalski
Jest jeszcze komis na Sienkiewicza (koło dawnej straży pożarnej) smile2.gif
Leszek
Kolejna aktualizacja - na ryneczku przy Tysiąclecia nadal zamknięty (kartka podaje, że do 31 maja, ale jakoś już w to nie wierzę), na Manhattanie zamknięty (bez żadnej informacji), znalazłem za to kolejny sklep - przy Merkurym (wolno stojący kioseczek przy wjeździe z Królowej Jadwigi).
bzenek
Sklep z chemią niemiecką otworzyli w Będzinie na Syberce. W byłym biurowcu fabryki butów. Obok biedronki.

Towaru sporo ale nie byłem środku więc nie wiem czy drogo. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.