Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Beach House Night vol.3 Park Zielona 3 września
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Prosty
3 września 2010 (piątek) Beach House Night vol.3 Dąbrowa Górnicza 

No i stało się smile2.gif Jak co roku, mamy ogromną przyjemność zaprosić Was wszystkich na jedyną taką imprezę w plażowych klimatach w okolicy smile2.gif O to abyście poczuli powiew lata zadbają fachowcy spod znaku Housemusique.

Tym razem wystąpią m.in. rezydent krakowskiego klubu Taawa - Carlos da Silva, prosto z Londynu przyjedzie członek kolektywu Hypnotizing Freaks - 2Loop oraz Malfunktion - rezydent katowickiego klubu Flow. Na żywo swoje umiejętności wokalne zaprezentuje wokalistka Wiosna a Bananesque wzbogaci dźwiękiem saksofonu każdy set tego wieczoru smile2.gif A do tego jeszcze kolektyw FTH w składzie K.Andy, drGroove i Richie przekażą Wam za pomocą muzyki sporą dawkę pozytywnej energii.Tak więc przybywać tłumnie bo naprawdę warto!!

Gdzie: Park "Zielona" (Centrum Sportów Letnich), Dąbrowa Górnicza
Kiedy: 03.09.2010
Muzyka: czysty House
Początek: 20
Koniec: ??  
Wejście: 7 pln

Na terenie imprezy: zimne piwo, potrawy z grilla, dobra muzyka i przepiękne dziewczyny wink.gif  
Bartek
No to się Dąbrowski SOR w nocy z 3/4 września zapełni przećpanymi "imprezowiczami" ohmy.gif
Prosty
pewnie rok temu 2 siatkarki MKSu, które tam gościły też były przećpanymi imprezowiczkami dry.gif

nie wiem skąd pojawiają się takie stereotypy, szczególnie jeśli chodzi o takie małe imprezy muzyczne
Bartek
CYTAT(Prosty @ wto, 10 sie 2010 - 13:11) *
pewnie rok temu 2 siatkarki MKSu, które tam gościły też były przećpanymi imprezowiczkami dry.gif

nie wiem skąd pojawiają się takie stereotypy, szczególnie jeśli chodzi o takie małe eventy

Uwierz mi że nie są to stereotypy, a info z pierwszej ręki od kobietki która tam pracuje. Zawsze jak jest w regionie (Sosnowiec czy Dąbrowa G.)impreza z muzyką techno/elektroniczną to na SOR w naszym mieście lub w S-cu przywożą masę osób które kwalifikują się na odtruwanie i dalsze leczenie...

Oczywiście nie twierdzę że to wszyscy uczestnicy, ale jednak spory procent uczestników.
Prosty
U nas w regionie z taką muzyką to rzadko coś jest w takiej formie, w DG chyba tylko raz na rok wink.gif

Odtruwanie i dalsze leczenie po przećpaniu ? To w momencie jakieś służby były by takiej osobie. Chyba, że mamy inne pojęcie przećpanie wink.gif Albo te interwencje były po alkoholu na ranek następny, bo tego się nie da zaprzeczyć, dużo osób było dość mocno sponiewieranych alkoholem.

Tak samo nie widziałem nikogo kto wskazywałby na ewidentne branie czegoś, nie dało się zauważyć jakiegoś debilnego zachowania, czy odizolowania jak po danych specyfikach, jeśli miałby to być dość spory procent. Dużo, dużo więcej osób w gorszych sytuacjach wieczorami w weekendy można spotkać na ulicy. Zgodzę się z większymi imprezami, teraz np. w sobotę na Soundtropolis + brak dosyć szczegółowej kontroli na wejściu.

Mniejsze, lokalne imprezy z gwiazdami regionu to zupełnie coś innego niż np. exploris czy sound definition, które odbywały się w Sosnowcu. Dużo mniej przypadkowych ludzi, którzy jadą się przylansić, bo fajne nazwiska, można troche poszaleć (w tym gorszym, wspominanym sensie) itd.
tony montana
CYTAT(Bartek @ wto, 10 sie 2010 - 14:03) *

nie wiem skąd pojawiają się takie stereotypy, szczególnie jeśli chodzi o takie małe eventy

Uwierz mi że nie są to stereotypy, a info z pierwszej ręki od kobietki która tam pracuje. Zawsze jak jest w regionie (Sosnowiec czy Dąbrowa G.)impreza z muzyką techno/elektroniczną to na SOR w naszym mieście lub w S-cu przywożą masę osób które kwalifikują się na odtruwanie i dalsze leczenie...

Oczywiście nie twierdzę że to wszyscy uczestnicy, ale jednak spory procent uczestników.

w weekendy w całym kraju izby przyjęć mają więcej przepitych, przećpanych czy pobitych pacjentów, niestety taki urok naszego społeczeństwa wink.gif s-c czy dg nie jest tu żadnym wyjątkiem.
no ale jak jest okazja to czemu nie pojechać po fajnej imprezie, zwyzywać uczestników od ćpunów i powoływać się na znajomą. a od pani jadzi z magla nie masz jakiś sprawdzonych informacji? wink.gif
Rysiu_dg
Byłem na tym w zeszłym roku i jeśli chodzi o organizacje to wszystko było w porządku. Jak ktoś się nie umiał zachować to ochrona go grzecznie usuwała - za fraki i za brame.
vacu
Przepraszam za OT - impreza w porządku, z "przećpanym" stereotypem też się nie zgadzam natomiast razie mnie wyjątkowo w Twoich postach Prosty jedno - nie dałoby się po polsku?

CYTAT(Prosty @ wto, 10 sie 2010 - 12:49) *
Music (Muzyka?): pure Housemusic
Start (Początek?): 20 (Raczej 8pm tu pasuje?)
End (Koniec?): ??  
Wjazd (Dlaczego nie entry tym razem?): 7 pln

Inside: Cold Beer, Hot Grill, Good Music & Beautiful Girls wink.gif  (W środku: zimne piwko itd.?)

...małe eventy (Wydarzenia/imprezy?)

CYTAT(Prosty @ wto, 10 sie 2010 - 15:21) *
...eventow, w DG chyba tylko raz na rok wink.gif
...Mniejsze, lokalne eventy z gwiazdami...

Kurde nie wiem czy spodziewamy się tak wielu gości z zagranicy, że to musi być po angielsku? Wiem, że jestem upierdliwy ale Polglish cholernie mnie drażni, jakoś tacy Francuzi potrafią dbać o swój język, dlaczego my nie?
Prosty
Nie ja organizuje, nie promuje, wkleiłem po prostu info i przerobiłem tak (konstrukcję), żeby było to czytelne. A wprowadzone słowa później to już moja wina, tak po prostu już mi się utarło. Czemu nie zaznaczyłeś pure? wink.gif wink.gif
vacu
CYTAT(Prosty @ wto, 10 sie 2010 - 19:02) *
Nie ja organizuje, nie promuje, wkleiłem po prostu info i przerobiłem tak (konstrukcję), żeby było to czytelne. A wprowadzone słowa później to już moja wina, tak po prostu już mi się utarło. Czemu nie zaznaczyłeś pure? wink.gif wink.gif

Hehe, tak ten post wyglądał jakbyś w tej imprezie w jakiś sposób uczestniczył od strony organizacyjnej, dlatego się przyczepiłem wink.gif

PS.: Ja się tam nie znam, wolałem wtopki nie zaliczyć jakby się miało okazać, że "pure house" to nazwa jakiejś odmiany wink.gif
Prosty
Tak po prostu przekazuję informacje (o imprezie na Kazimierzu też pisałem wink.gif ), bo jak na ten moment to promocja jest słaba. Na stronie CSIRu jest sam plakat. Fakt, że do imprezy jeszcze sporo czasu, ale w tamtym roku też była słaba promocja, plakaty zanikały, a to już 3 rok z rzędu tego 'plażowego' wydarzenia. Im więcej rozgłosu tym lepiej, bo może ktoś nie wiedział i chętnie pójdzie.
Bartek
CYTAT(tony montana @ wto, 10 sie 2010 - 15:26) *
w weekendy w całym kraju izby przyjęć mają więcej przepitych, przećpanych czy pobitych pacjentów, niestety taki urok naszego społeczeństwa wink.gif s-c czy dg nie jest tu żadnym wyjątkiem.
no ale jak jest okazja to czemu nie pojechać po fajnej imprezie, zwyzywać uczestników od ćpunów i powoływać się na znajomą. a od pani jadzi z magla nie masz jakiś sprawdzonych informacji? wink.gif

No pewnie że on pani jadzi z magla, szczególnie tak kpisz gdy nie podoba Ci się czysta prawda na temat osób które biorą udział w tego typu imprezach. Nie od dziś wiadomo że tego typu imprezy obstawiane są przez cywilnych policjantów z wydziałów ds. narkotyków, do tego zawsze policja ma do dyspozycji psa który wyczuje narkotyki, nie mówiąc już o zwiększonych ilościach testerów na obecność prochów w organizmie czy blokowaniu łóżek na SOR dla uczestników takich imprez. Zresztą po imprezie mogę wam dać znać ile osób trafiło na SOR do naszego szpitala miejskiego i ilu do Sosnowca.

Zresztą im więcej takich pacjentów tym więcej nauki i praktyki mają studenci wink.gif
tony montana
CYTAT(Bartek @ wto, 10 sie 2010 - 21:06) *
CYTAT(tony montana @ wto, 10 sie 2010 - 15:26) *

No pewnie że on pani jadzi z magla, szczególnie tak kpisz gdy nie podoba Ci się czysta prawda na temat osób które biorą udział w tego typu imprezach. Nie od dziś wiadomo że tego typu imprezy obstawiane są przez cywilnych policjantów z wydziałów ds. narkotyków, do tego zawsze policja ma do dyspozycji psa który wyczuje narkotyki, nie mówiąc już o zwiększonych ilościach testerów na obecność prochów w organizmie czy blokowaniu łóżek na SOR dla uczestników takich imprez. Zresztą po imprezie mogę wam dać znać ile osób trafiło na SOR do naszego szpitala miejskiego i ilu do Sosnowca.

Zresztą im więcej takich pacjentów tym więcej nauki i praktyki mają studenci wink.gif

nie pisz głupot o czystej prawdzie na temat osób biorących udział w takich imprezach, bo w tym momencie wrzucasz mnie do jednego worka z heroinowcami z dworca. byłem na obu edycjach, nie jestem ćpunem,a w zeszłym roku sam doświadczyłem policyjności. byłem ze znajomymi, obwąchiwał nas labrador i nic nie znalazł więc nie jesteśmy chyba w ostrym nałogu wink.gif nikt nie trafił też do szpitala.

i na koniec zapytam: po co siejesz taką wrogą propagandę wokół tej imprezy? źle, że dzieje się coś fajnego i jak rzadko w dg można wieczorem wyjść na fajną impreze?
Erjot
CYTAT(Bartek @ wto, 10 sie 2010 - 21:06) *
nie podoba Ci się czysta prawda na temat osób które biorą udział w tego typu imprezach.

Stary weź się przejdź po parku i dotleń może, lepiej CI to zrobi niż pisanie i oczernianie innych osób wink.gif
Wsadzasz wszystkich ludzi do jednego wora jako ćpunów, a tak nie jest. Uwierz, że nie tylko tacy tam chodzą wink.gif A jeśli chodzi o imprezy tego typu to niestety ale odsetek ludzi przesadzających z % bądź używkami będzie większy a to za sprawą tego, że:
- wjazd 7zł i o 16lat
tu tez nie chce generalizować młodszych ale wiadomo,że wiek buntu, szaleństwa itd

Będzie zjazd z małych wiosek etc. Mogę się założyć, że jakby był wjazd od 18 i bilety rzędu 80zł to już nie byłoby tylu chętnych wink.gif

Już mi się odbija tym tworzeniem przez media krzywego obrazu klubowiczów :/ Ludzi z pasją, dla których event i muzyka to coś więcej niż okazja do nachlania się bądź polatania po dropsach i trawie
Prosty
Jeśli byłoby wejście od 80zł to po pierwsze nikt by nie przyszedł, bo artyści którzy występują na tej imprezie nie są światowymi gwiazdami.

Jeśli były by gwiazdy, żeby zapłacić to 80 zł za występ, to właśnie byliby ludzie "przećpani". Od 16 lat to nie jest wymówka, bo ludzie w młodym wieku (np. moim) jak są ogarnięci (nawet jak nie myślę) to GWARANTUJĘ, że nie weźmie nikt żadnych substancji psychoaktywnych. Jak już to wejdzie pod wpływem, bo w takim wieku każdy się BOI. Lub będzie sprzedaż na terenie imprezy i dostanie alkohol, bo nie jest ciężko sobie to załatwić w dzisiejszych czasach.

Co do wieku częściowo się zgadzam, bo właśnie można tu przytoczyć sprawę alkoholu wspomnianą wcześniej przeze mnie.

Ludzie z pasją do takiej muzyki, tak jak pisze Erjot, to zupełnie coś innego.
sarsolot
Co Wy sie spieracie. Wiadomo, ze na imprezach, gdzie jest ochrona i cywilni policjanci z wydziałów (ile takich jest?) ds. narkotyków (z psem) jest duzo wiecej osob przecpanych niz tam, gdzie takiej ochrony nie ma.
Bartek
CYTAT(tony montana @ śro, 11 sie 2010 - 08:36) *
i na koniec zapytam: po co siejesz taką wrogą propagandę wokół tej imprezy? źle, że dzieje się coś fajnego i jak rzadko w dg można wieczorem wyjść na fajną impreze?

Nie mam na celu siania propagandy wrogości wobec tej imprezy, nawet wręcz przeciwnie smile2.gif Bawcie się, szalejecie, ale z umiarem i z głową na karku. Oczywiście wcześniej pisałem o procencie osób które się bawią i ćpają, ale oczywiście wszyscy którzy przeczytali powyższe moje wypowiedzi, zrozumieli je na swój sposób i tak jak było wygodnie wink.gif
Prosty
Witam, niestety z przyczyn pogodowych CSiR odwołał piątkową imprezę, jednak do tego piątku ma się rozstrzygnąć czy robimy ją za tydzień czy wcale.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.