Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zbiórka na forum 2008
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > INFO > Info
:)
Powoli zbliza sie termin oplat za serwer i domene. Musimy juz zaczac dzialac, aby nie bylo na ostatnia chwile jak rok temu.
Wszyscy chetni do wsparcia forum i zainteresowani jego dalszym funkcjonowaniem, zglaszajcie sie na PW do Kwintosza, ktory poda nr konta. W tytule wpisujcie "Forum DG", albo podobnie, zeby wszystko bylo jasne.

PS. Ostatnio mnie nie bylo, ale wrocilem i mam nadzieje, ze znajde tez wiecej czasu dla forum greets (11).gif
Zibar
To zbiórka rusza. Napiszcie ile potrzeba i na co (bo jak pamiętam mielismy dokupić coś oprócz przedłużenia domeny i serwera) , jak przedstawia się sytuacja wpłat z zeszłego roku i do dzieła, bo czasu za wiele nie ma, a przez okres wakacyjny wszystko się pewnie wydłuży.
bzenek
CYTAT(:) @ śro, 23 lip 2008 - 00:03) *
Powoli zbliza sie termin oplat za serwer i domene. Musimy juz zaczac dzialac, aby nie bylo na ostatnia chwile jak rok temu.

Spokojnie, spokojnie cha (8).gif

Z tego co pamiętam to z zeszłorocznej akcji zostało Kwintoszowi 150zł. cha (4).gif

Podajcie ile kosztuje przedłużenie domeny i serwera na rok to się zobaczy ile trzeba dołożyć smile.gif
oj spokojnie tongue.gif Nikt nigdy nic nie ukrywal, ze zostalo z zeszlego roku.

Nie boj sie, nikt z administracji nigdy nie zarobil i nie zarobi ani grosza za poswiecanie czasem duzej ilosci czasu, bo nie po to sie tym zajmujemy. Nikt tez nie byl za to na fnd (2).gif

Jesli przedluzymy na tym hostingu to za rok 129,90 zł. Problem jednak polega na tym, ze kilka razy zblizylismy sie do miesiecznego limitu transferu. Teraz jest mniejszy ruch, ale jesienia jak zawsze znacznie sie zwiekszy i trudno przewidziec czy nam wystarczy. Kolejny pakiet Extra to juz niestety 299,90 zł, a wiec spora roznica. Jednak szkoda tracic kase, mozna miec w rezerwie i w momencie pierwszego przekroczenia przejsc na wiekszy i doplacic. Wtedy bedzie za pozno na zbiorke, dlatego lepiej miec wiecej i bedziemy mogli szybko zareagowac.
Przedluzenie domeny na rok to 49 zł netto. Jesli zbierzemy wiecej mozna ja przedluzyc od razu na dluzej, a nie bawic sie co roku.
Do tego zawsze lepiej miec wiecej i bedzie to mozna przeznaczyc na rozwoj forum. A bedzie okazja w IV kwartale (pojawia sie nowe skrypty). Wtedy bez sensu robic druga zbiorke, a i pewnie byloby trudniej. Jesli nie to nadmair mozna trzymac na nastepny rok, albo dac domene i przedluzyc na ile wystarczy.

Jak widac to nie sa wielkie koszty dla 1,144 zarejestrowanych uzytkownikow. Wystarczy, ze kilka procent uzytkownikow wplaciloby symboliczna kwote.

Ze wszystkiego rozliczymy sie jak rok temu. Jesli sie ktos obawia to mozecie podawac w tytule nazwe uzytkownika. Potem wszystko sie zsumuje i chetnym wyslemy liste na PW, albo umiescimy w temacie. Do Was nalezy decyzja.
marcin.p
To po ile składka? 10-20PLN?
kwintosz
Składki są dobrowolne, nikt na tym nie zarabia a ile się pieniążków uzbiera to tyle będzie choćby po roku. Wysokość wpłacanej kwoty zależy od każdego z was. W zeszłym roku najczęściej było to 15-30 zł ale zdarzały się wpłaty mniejsze i większe.
Rozliczenie z poprzedniej zbiórki znajduje się w poprzednim wątku dotyczącym właśnie tamtej akcji.
Znajduje się on oczywiście snf (51).gif ----->TU<------
bzenek
CYTAT(:) @ nie, 27 lip 2008 - 11:55) *
Do tego zawsze lepiej miec wiecej i bedzie to mozna przeznaczyc na rozwoj forum.

Baa... najlepiej to zawsze mieć najwięcej smile.gif

Czyli konkretnie - z zeszłego roku zostało 150zł.

Przedłużenie domeny na rok: 49*1,22=60zł
Przełużenie serwera ma rok: 130zł.

Czyli potrzeba minimum 40zł z nowych składek.

Mam pytanie ile trzeba miec tej rezerwy na awaryjną dopłatę do pakietu extra ?
Ile kosztuje serwer i domena na dwa lata ?
Ile trzeba na te dizajny, bajery i inne skrypty (moim zdaniem zbędne) ?
Doplata do extra to 170 zl. Serwera nie ma co brac na dluzej niz na rok.
Za to dla domeny nie ma problemu, a nawet najczesciej przedluza sie na kilka lat. Kazdy rok to po prostu wielokrotnosc rocznej oplaty.
A na ostatnie to ok. 300 zł na chwile obecna
kwintosz
Pojawiają się pierwsze wpłaty z tegorocznej zbiórki. Mam nadzieję że zbierzemy tyle kasy by sobie poradzić ze wszystkimi sprawami (czytaj: że będzie przynajmniej tak jak w zeszłym roku). Trochę czasu jeszcze jest więc nie powinno być źle.
Yellow Taxi
Forumowicze.
Właśnie przeczytaliśmy, że składacie się na prowadzenie forum.
My jak do tej pory nie dokładaliśmy się a uczestniczymy.
Chcieli byśmy się dorzucić.
Pomóżcie nam jak to zrobić.
syzio
Nie wiem czy to jest dobry pomysł
Arbas
Podajcie proszę pełny numer konta.
Dziękuję
CYTAT(Arbas @ wto, 12 sie 2008 - 22:43) *
Podajcie proszę pełny numer konta.
Dziękuję

Napisz PW do Kwintosza
kwintosz
Po numer konta jeśli chodzi o wpłaty to pisać do mnie na PW. Pieniążków jeszcze brakuje, tak więc akcja jest nadal aktualna. Mamy wakacje, więc wiadomym jest że nieco mniej osób zagląda na forum to i przekłada to się na zbiórkę.

Edit:
Dziś przekroczyliśmy z zebranymi pieniążkami podczas tej zbiórki kwotę 140 zł.
kwintosz
Jak mnie poinformował ":)" opłata za serwer w wysokości 130zł, którą dokonałem została zaksięgowana i na dzień dzisiejszy serwer pod forum mamy opłacony do 2009-09-06. Przy okazji webd zwiększyło parametry kont, więc i na tym my zyskali.

Dokładne rozliczenie przedstawię po opłaceniu domeny. Na chwilę administracja forum musi się zdecydować na jak długo ją wykupić.

Jednocześnie chciałbym poinformować że wpłaty można nadal robić, myślę że żadna złotówka się nie zmarnuje a przyda każda. Tak więc, jeśli ktoś ma jeszcze ochotę na wpłatę to proszę o kontakt.

Ze swojej strony a także myślę i całej administracji forum, chcielibyśmy serdecznie podziękować wszystkim którzy wsparli naszą zbiórkę choćby drobną kwotą. Gro z tych wpłat dokonały osoby które już wcześniej to robiły, także im należą się szczególne podziękowania. Jednocześnie fajnie że znalazły się także nowe osoby, które doceniły i polubiły forum. Bo przecież tak naprawdę to forum jest dla nas wszystkich od nas wszystkich. Wow.. ale mi zdanie wyszło laugh.gif
W każdym bądź razie WIELKIE DZIĘKI!!!
Obawy co do serwera juz rozwiane, o czym pisal Kwintosz. Firma hostingowa na tyle zwiekszyla transfer miesieczny, ze nie bedziemy mieli problemu i wystarczy obecny pakiet smile2.gif

Domena zostanie oplacona w najblizszych dniach, prawdopodobnie na rok. Zbiorka jeszcze nie zakonczona. Brakuje co najmniej kilkadziesiat zł, aby mozna bylo za kilka miesiecy przejsc na nowszy skrypt (gdy sie pojawi), przy zalozeniu, ze domene oplacimy na rok. Oczywiscie mozemy z tego zrezygnowac, doplacic i przedluzyc domene o wiecej lat, lub zostawic w rezerwie.

Dokladnie rozliczenie zostanie tu przedstawione.
Dzieki dla wszystkich, ktorzy wsparli forum i zalezy im na jego dalszym funkcjonowaniu i rozwoju notworthy.gif
Arbas
Może nie wszystkie wpłaty doszły, bo poczta działa opieszale.
bzenek
CYTAT(:) @ nie, 14 wrz 2008 - 15:58) *
Domena zostanie oplacona w najblizszych dniach, prawdopodobnie na rok.

No i ? conf (13).gif

CYTAT(:) @ nie, 14 wrz 2008 - 15:58) *
Dokladnie rozliczenie zostanie tu przedstawione.

Myślę, że nadeszła już odpowiednia pora aby nam pokazać jak się sprawy miewają. excl.gif
Serwer i domena oplacone na rok. Zbiorka nie byla oficjalnie zakonczona, bo wciaz zbyt malo na skrypt.

Kwintosz napisze ile zostalo w rezerwie.
kwintosz
Zbiórka nie skończyła się bo nadal brakuje nam na skrypt. Chcielibyśmy go zmienić bo ten jest stary, no i jest parę problemów z nim a niestety to kosztuje.

Jako że mieliśmy jeszcze pieniążki z poprzedniego roku z których została opłacona domena oraz serwer (całość ok 200zł jeśli dobrze pamiętam) to z uwzględnieniem tegorocznej zbiórki uzbierało się nam znowu niecałe 300 zł. Wliczając także mój skromny wkład w zbiórkę powiedzmy że mamy równe 300zł nadwyżki. Na skrypt to niestety jeszcze za mało.
Jeśli nie uda nam się zebrać odpowiedniej kwoty to pieniążki przeznaczone zostaną oczywiście na opłaty za serwer i domenę na przyszły rok, a przyszłoroczna zbiórka znowu da nam jakąś nadwyżkę.

Dzięki za wszystkie wpłaty. Jeśli ktoś chce jeszcze jakieś bardziej szczegółowe informacje, kiedy zapłacone i ile dokładnie co kosztowało, to piszcie. Sprawdzę na koncie (bo niestety nie pamiętam dat i kwot) i oczywiście napiszę.

Oczywiście w dalszym ciągu jeśli ktoś jest zainteresowany wpłatą choćby najdrobniejszej kwoty to proszę o kontakt.
vacu
CYTAT(kwintosz @ nie, 02 lis 2008 - 12:43) *
Zbiórka nie skończyła się bo nadal brakuje nam na skrypt. Chcielibyśmy go zmienić bo ten jest stary, no i jest parę problemów z nim a niestety to kosztuje.

Jako że mieliśmy jeszcze pieniążki z poprzedniego roku z których została opłacona domena oraz serwer (całość ok 200zł jeśli dobrze pamiętam) to z uwzględnieniem tegorocznej zbiórki uzbierało się nam znowu niecałe 300 zł. Wliczając także mój skromny wkład w zbiórkę powiedzmy że mamy równe 300zł nadwyżki. Na skrypt to niestety jeszcze za mało.
Jeśli nie uda nam się zebrać odpowiedniej kwoty to pieniążki przeznaczone zostaną oczywiście na opłaty za serwer i domenę na przyszły rok, a przyszłoroczna zbiórka znowu da nam jakąś nadwyżkę.

Dzięki za wszystkie wpłaty. Jeśli ktoś chce jeszcze jakieś bardziej szczegółowe informacje, kiedy zapłacone i ile dokładnie co kosztowało, to piszcie. Sprawdzę na koncie (bo niestety nie pamiętam dat i kwot) i oczywiście napiszę.

Oczywiście w dalszym ciągu jeśli ktoś jest zainteresowany wpłatą choćby najdrobniejszej kwoty to proszę o kontakt.

A ile kosztuje nowy skrypt? Na Invision Power services znalazłem info:
CYTAT
After 6 months: $25 renewal option to access upgrades and ticket support*

Ale nie wiem czy to nas dotyczy, normalnie to skrypt w wersji "Standard" kosztuje 150 zielonych co po kursie NBP daje 426 zł sad.gif Było kupować jak dolar był po 2 złocisze wink.gif tongue.gif

No ale nie wiem w jakiej jesteśmy sytuacji, czy musimy kupować od zera czy nie...
bzenek
CYTAT(kwintosz @ nie, 02 lis 2008 - 14:43) *
całość około 200zł
niecałe 300 zł
powiedzmy że mamy równe 300zł
niestety nie pamiętam dat i kwot)

O rany kwintosz blink.gif

To pieniądze są, a nie obrazki z pokemonami blink.gif

Poświęć z 10 minut. Wpisz dokładnie ile zostało z zeszłego roku, ile wpłynęlo w tym roku, ile poszło na domenę, ile na serwer, ile zostało.

No i daj liste z datą oraz kwotą wpłaty. Nazwiska pomiń. Każdy zainteresowany sam znajdze sobie tam swoją wpłatę.

CYTAT(vacu @ nie, 02 lis 2008 - 15:04) *
Ale nie wiem czy to nas dotyczy, normalnie to skrypt w wersji "Standard" kosztuje 150 zielonych co po kursie NBP daje 426 zł sad.gif Było kupować jak dolar był po 2 złocisze wink.gif

No to nie ma żadnej szansy na zebranie wśród forowiczów takiej kwoty.
kwintosz
Miałem w końcu chwilkę czasu aby zrobić małe podsumowanie. Mam nadzieję że nikt się nie oburzy że ujawniam kwoty wpłat, w końcu nie wiadomo która jest czyja. Z zeszłego roku jako że nie było dokładnie 200zł, to powiedzmy że zrobiłem wpłatę wirtualną od siebie tak że mieliśmy równe 200zł.

O to dokładne podsumowanie:

z zeszłego roku 200 zł
30-07-2008 xxx wpłata 40 zł
31-07-2008 xxx wpłata 20 zł
03-08-2008 xxx wpłata 20 zł
10-08-2008 xxx wpłata 20 zł
21-08-2008 xxx wpłata 30 zł
29-08-2008 opłata za serwer wypłata -130,00 zł
01-09-2008 xxx wpłata 35 zł
01-09-2008 xxx wpłata 15 zł
03-09-2008 xxx wpłata 20 zł
05-09-2008 xxx wpłata 20 zł
11-09-2008 xxx wpłata 20 zł
12-09-2008 xxx wpłata 30 zł
15-09-2008 opłata za domenę wypłata -60 zł
15-09-2008 xxx wpłata 20 zł

SUMA 300,00 zł

Oczywiście wpłaty można jeszcze dokonywać ktoś ma ochotę. Są nawet wskazane jeśli brakuje nam nadal pieniążków.
Wszystkie podane daty, to daty zaksięgowania wpłaty na koncie.
bzenek
CYTAT(kwintosz @ czw, 06 lis 2008 - 20:14) *
Miałem w końcu chwilkę czasu aby zrobić małe podsumowanie.

Bardzo ładnie Ci to wyszło. Dziękujemy i prosimy tak na przyszłość. smile.gif

Jestem mile zaskoczony sporymi kwotami poszczególnych wpłat. smile.gif
Leszek
Mniej niż 1% użytkowników sad.gif
kwintosz
Po ostatniej wpłacie:

21-11-2008 xxx wpłata 50 zł (wielkie dzięki!!)

Mamy 350zł.. czyli jeszcze brakuje.. Czekamy nadal na wpłaty jeśli ktoś ma ochotę.
Kwasny
Sorry za nieobecnosc Nie wiem ile zostalo w kasie ale :/

CYTAT
Witamy!

Dbając o ciągłość działania Twojego konta na serwerach WEBD chcemy przypomnieć,
iż za 2 dni konczy sie jego waznosc.

Jeśli jesteś zainteresowan(y/a) przedłużeniem okresu ważności Twojego konta 'power' w obrębie serwisu WEBD to
prosimy o dokonanie opłaty w wysokosci 129.90 PLN w przeciągu najbliższych 2 dni.
[cena za konto large na okres 12 miesiecy], zgodnie z cennikiem - http://www.webd.pl/oferta.php .

W przelewie prosimy wpisać następujące dane:

power, large

Przelewy prosimy dokonać na konto:
Powszechna Kasa Oszczedności Bank Polski SA
Centrum Obsługi Inteligo
rach. nr: 50 1020 5558 1111 1106 4100 0062

Jeśli są Państwo klientami mBanku to przelew prosimy dokonać na konto:
BRE Bank SA
rach. nr: 52 1140 2004 0000 3602 2653 8559

Globtel Internet, ul. Matecznikowa 2/1, 80-126 Gdańsk
kwintosz
CYTAT(Kwasny @ pią, 04 wrz 2009 - 20:28) *
Sorry za nieobecnosc Nie wiem ile zostalo w kasie ale :/

Opłata poszła.

Zostało 350-129,9 = 220,1 zł

Co z opłatą za domenę? Gdzie? Ile? Do kiedy?
smile2.gif

Pozdrawiam
uff oby doszlo na czas. Termin waznosci konta mija dzisiaj. Mialem problemy z dostepem do netu. Pierwsze co to to sprawdzilem i sie wystraszylem wink.gif Wydawalo mi sie, ze jest wiecej czasu, tak jak na domene. Wchodze od razu tu, ale na szczescie zadzialaliscie.
Hosting przedluzony na kolejny rok smile2.gif
Teraz czas na domene
kwintosz
Podaj tylko do kiedy, ile na jaki numer to się opłaci.. biggrin.gif
Kasa jeszcze jest.

Swoją drogą warto pomyśleć o zbiórce by na przyszły rok było.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.