Master
Thu, 11 Dec 2003 - 22:32
CIEKAWE: PoznajĄ siĘprzez internet, synchronizujĄ zegarki, po czym umawiajĄ siĘna kilka minut na mieŚcie,by w tŁoku zrobiĆ coŚ gŁupiego. Świat ogarnĘŁa moda na flash mob. Pierwszy flash mob ("bŁyskawiczny tŁum") odbyŁ siĘw Nowym Jorku. Teraz szaleĹstwo opanowuje EuropĘi znienacka pojawia siĘw kaŻdym wiĘkszym mieŚcie. Na czym polega zabawa? KilkadziesiĄt, a nieraz kilkaset nieznanych sobie wczeŚniej osÓb umawia siĘprzez Internet, by stworzyĆ na ulicy lub w sklepie...sztuczny tŁum. Wszyscy przybywajĄ na mieŚcie w ŚciŚle okreŚlonym czasie, po czym wykonujĄ coŚ dziwnego, np. wymachujĄ rĘkami lub skaczĄ, wprawiajĄc w konsternacjĘludzi obserwujĄcych widowisko. Po chwili siĘrozchodzĄ. W Nowym Jorku przed wypchanym dinozaurem, stosujĄcym w ekskluzywnym sklepie, nagle pojawiŁo siĘ300 osÓb, ktÓre zaczĘŁy wydawaĆ okrzyki przeraŻenia. Po minucie wszyscy siĘrozeszli, a ochrona nawet nie zdĄŻyŁa zareagowaĆ. W Londynie w sklepie meblowym wszyscy wyjĘli telefony komÓrkowe i zaczĘli gŁoŚno zachwalaĆ przez nie wystawiony w sklepie towar. Po co robi siĘflash mob? WŁaŚciwie po nic. Socjologowie twierdzĄ,Że potrzeba wynika prawdopodobnie z tĘsknoty za nawiĄzywaniem spontanicznych wiĘzi. Ale uczestnicy flash mobs mÓwiĄ, Że nie majĄ Żadnego celu poza dobrĄ zabawĄ. 22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobic tego w naszej DĄbrowie ? . Uwaga! Pierszy flash mob - DĄbrowa GÓrnicza! czas: 13 grudnia tj. sobota godz. 17.00, miejsce: centrum –plac koŁo pomnika Hendrixa. Rowno z wybiciem godziny 17.00 gimnastykujemy sie na wszelkie mozliwe sposoby. P-O-D-A-J D-A-L-E-J
Kwasny
Thu, 11 Dec 2003 - 23:37
Buhahahaha

myslalem juz o tym, coby zrobic cos takiego u nas !

Nom ciekawe ciekawe, ale cos bardziej walnietego by sie przydalo
Misiek
Fri, 12 Dec 2003 - 10:30
DĄbrowski flash-mob nie jest jedyny, w naszym regionie takie spotkania odbĘdĄ siĘ:
- 12 grudnia (piĄtek) o godz. 17 w Katowicach na placu przy skarbku - uczestnicy zabawy obracajĄ siĘw stronĘSkarbka i woŁajĄ "UFO", pokazujĄc palcem na Spodek.
- 12 grudnia (piĄtek) o godz. 17 w Sosnowcu na placu koŁo pomnika Jana Kiepury - uczestnicy zabawy obracajĄ siĘw stronĘpomnika i machajĄ Jankowi.
- 13 grudnia (sobota) o godz. 17 w DĄbrowie GÓrniczej na placu koŁo "pomnika Hendrixa" - gimnastyka na wszelkie moŻliwe sposoby.
- 13 grudnia (sobota) o godz. 17:30 w Tychach na placu przy Azecie - uczestnicy zabawy machajĄ flagami rÓŻnych paĹstw, stojĄc na prawej nodze.
SwojĄ drogĄ, ciekawy jestem gdzie bĘdzie najwiĘcej ludzi ???
Misiek
Fri, 12 Dec 2003 - 18:13
ByliŚmy dziŚ z Klockiem zobaczyĆ flash-mob'a w Katowicach i muszĘprzyznaĆ Że caŁkiem nieĹşle im to wyszŁo. SpodziewaŁem siĘŻe zbierze siĘokoŁo 30 osÓb ktÓre krzyknĄ UFO i to bĘdzie wszystko. A tu niespodzianka ... pod Skarbkiem okoŁo 350-400 osÓb, odliczanie i okrzyk. WyglĄdaŁo to imponujĄco, szczegÓlnie rozejŚcie siĘtego tŁumu - to byŁ moment ...
Mam nadziejĘ, Że jutro w DĄbrowie wypadnie to jeszcze efektowniej.
PS: A byŁ ktoŚ w Sosnowcu ??? JeŚli tak to niech napisze.
Kwasny
Sat, 13 Dec 2003 - 09:38
Fuck, ja sie nie doczolgam niestety........
Misiek
Sun, 14 Dec 2003 - 11:44
Szczerze mÓwiĄc to spodziewaŁem siĘŻe wypadnie to trochĘlepiej w DĄbrowie. Mimo wszystko nie byŁo najgorzej.
CÓŻ ... jaki prezydent, taki flash-mob !!!
eustachy_motyka
Sun, 14 Dec 2003 - 19:40
Duzym + jest w ogole to, ze calkiem sporo ludzi zebralo. Niejakim minusem to, ze organizacja w zasadzie moglaby byc lepsza (czepiam sie, czy nie?), ale w sumie to flash mob, totalnie zdecentralizowana forma spotkania

, wiec i wodzireja byc nie moze; mam wrazenie, ze byl falstart i za krotko wszystko trwalo, a potem to nagle rozejscie sie nie bylo nagle, hehe. Moze by tak za jakis czas zabawe powtorzyc? Na przyklad glosnym odspiewaniem "sto lat" naszemu symbolowi wolnosci i hendriksizmu

Co wy na to? IMHO wspolne darcie sie np. o 13, jak jest jasno i sporo luda niezaangazowanego na ulicy sie paleta, bedzie bardziej widoczne niz spora grupa gibajacych sie i latajacych w wezu (lub obok niego) oszolomow.
Master
Sun, 14 Dec 2003 - 20:35
Flash Mob w DG zgromadziŁ okoŁo 200 osÓb , co jest caŁkiem niezŁym wynikiem.
Ale nie byŁ tak udany jak w Katowicach. PrzyczynĄ tego moze byĆ nienajlepsza pogoda oraz niezbyt dobra organizacja, ale w pewnym momencie wyglĄdaŁo to caŁkiem nieŻle kiedy 100-150 osÓb robiŁo pajacyka koŁo pomnika.
Racje ma takze eustachy , ze lepiej wypadŁoby to w godzinach wczeŚniejszych kiedy na centrum jest znacznie wiĘcej ludzi , wtedy mogliby oni stanĄĆ w osŁupieniu. A tak zwykŁych przechodniÓw nie byŁo wielu gdzyŻ byŁa sobota wieczÓr,grudzieĹ a do tego padajĄcy deszcz , co prawda sŁabo ale zawsze.
Dobrze ze znalazŁa sie grupa ktÓra ruszyŁa i pociĄgŁa za sobĄ reszte.
ByŁo caŁkiem nieŻle , ale moŻe nastĘpnym razem bedzie lepiej.
eustachy_motyka
Mon, 15 Dec 2003 - 22:15
Milo mi klocku, ze sie ze mna zgadzasz. A co na to sadzi reszta? Moze by tak po Sylwestrze zorganizowac kolejne "pospolite ruszenie", w nieco "jasniejszych" godzinach?
Swoja droga, jestem ciekaw, kto stoi za organizacja dotychczasowych flash mob'ow. Kto pierwszy puscil w neta info o dabrowskim (klocek - czy to ty?) - i innych - tlumku? Czy jest to ktos z zewnatrz, kto robi to na cala Polske? Ma ktos info na ten temat?
rafi
Mon, 15 Dec 2003 - 22:30
To z pewnascia byl nasz ukochany prezydent Talkowski. On to jest luzak...
Jashi
Wed, 17 Dec 2003 - 12:30
Oj robi sie burdel z tym flaszmopem.
DostaŁem juŻ trzy i kaŻdy w innym miejscu i o innym czasie.
Ludzie siĘzniechĘcĄ do tego jak bĘdĄ ludzie wysyŁaĆ taki pseudoflasze.
JakiaŚ pierdoŁa podŁapie klimat i wysyŁa do ludzi takie bzdetne flasze jak np. ten:
KOLEJNY FLASH MOB W DABROWIE GÓRNICZEJ SPOTYKAMY SIĘ 20.12.2003 O GODZ 17.00 NA PLACU NA MANHATTANIE(TYSKIE) I TANCZYMY WSZYSCY MACARENE P-O-D-A-J D-A-L-E-J
Nie wierze Że duŻo osÓb pÓjdzie na ten flasz dostaŁem go od kumpla ale jeszcze nikomu go nie wysŁaŁem tak jak pozostaŁe.
Misiek
Wed, 17 Dec 2003 - 13:23
To ja wymyŚlam te wszystkie flash-mob'y !!!
Kolejny proponujĘzrobiĆ na placu przed Centrum Administracyjnym. BĘdziemy wszyscy skandowaĆ popularne hasŁo : TALEK MUSI ODEJŚĆ !!!
A pÓĹşniej zrobimy blokadĘdrogi, wysypiemy zboŻe na tory tramwajowe ... i wszyscy siĘrozejdziemy.
To dopiero jest pomysŁ ...
Kwasny
Wed, 11 Feb 2004 - 16:02
Wie ktos cos o podobnych akcjach w dabrowie lub okolicach ???? Czy juz moda przeszla ??? :25:
Jashi
Sat, 16 Oct 2004 - 20:53
Oto co dzisiaj dostaŁem
..........::::::FLASH MOB ZNOWU W NASZYM MIESCIE!!:::::::..........
A wogÓle co to??
Flash mob - to duŻa grupa ludzi, ktÓra zbiera siĘw zazwyczaj wczeŚniej ustalonym miejscu,
wykonuje trwajĄcĄ krÓtko akcjĘ(dziaŁanie) i szybko siĘrozchodzi.
ĹşrÓdŁo: Wordspy.com
A teraz do rzeczy!
Termin: Spotykamy siĘ22-10-2004 godzina 18:00
Miejsce: Plac w pobliŻu pominka Hendrixa
(czyli tam gdzie ostatnim razem)
DziaŁanie: Tutaj moŻe byĆ problem chodzi gŁÓwnie o sprzĘt.
KaŻdy uczestnik zobowiĄzny jest do posiadania plastikowej trĄby
tej ktÓra jest tak popularna i denerwujĄca<lol>
Punkt 18:00 Wszyscy zaczynajĄ trĄbiĆ ile siŁ i tak przez 3 minutki.
I zaraz po tym wszyscy niezwŁocznie siĘrozchodzĄ
#__________________________________#
#NiEoFiCjAlNy DĄBrOwSkI KlUb FlAsH mOb#
#-----------------------------------------------#
TeodorMotor
Mon, 18 Oct 2004 - 08:33
QUOTE(Jashi)
Oto co dzisiaj dostaŁem
..........::::::FLASH MOB ZNOWU W NASZYM MIESCIE!!:::::::..........
A wogÓle co to??
Flash mob - to duŻa grupa ludzi, ktÓra zbiera siĘw zazwyczaj wczeŚniej ustalonym miejscu,
wykonuje trwajĄcĄ krÓtko akcjĘ(dziaŁanie) i szybko siĘrozchodzi.
ĹşrÓdŁo: Wordspy.com
A teraz do rzeczy!
Termin: Spotykamy siĘ22-10-2004 godzina 18:00
Miejsce: Plac w pobliŻu pominka Hendrixa
(czyli tam gdzie ostatnim razem)
DziaŁanie: Tutaj moŻe byĆ problem chodzi gŁÓwnie o sprzĘt.
KaŻdy uczestnik zobowiĄzny jest do posiadania plastikowej trĄby
tej ktÓra jest tak popularna i denerwujĄca<lol>
Punkt 18:00 Wszyscy zaczynajĄ trĄbiĆ ile siŁ i tak przez 3 minutki.
I zaraz po tym wszyscy niezwŁocznie siĘrozchodzĄ
#__________________________________#
#NiEoFiCjAlNy DĄBrOwSkI KlUb FlAsH mOb#
#-----------------------------------------------#
Swego czasu widziaŁem sosnowiecki flash mob - trzy dziewuszki machaŁy do Kiepury. Ale czad!
Misiek
Mon, 18 Oct 2004 - 14:03
WYKOPMY TRĄBKI ZE STADIONÓW ... I FLASH-MOB'Ów :!: :!: :!:
:twisted:
adzime
Thu, 21 Oct 2004 - 17:09
Jestem a nawet i przeciw !!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.