![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,250 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
wlasnie przejrzalem pazdziernikowy numer w necie i sa z w nim same pierdoly, dozynki itp jak w jakiejs gminnej gazetce z zapadlej wsi. Szkoda slow juz wiecej tego nie bede czytal bo szkoda czasu i nerwow. Nic sie nie dowiecie o zadnych inwestycjach, planach miasta, jego rozwoju...
Ten post edytował kwintosz wto, 09 paź 2007 - 18:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
A czego siĘspodziewaŁeŚ ?
Pewnie w kolejnym numerze bĘdzie obszerny artykuŁ o hodowli wielbŁĄdÓw i goŁĘbi ... ![]() ![]() ![]() -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Eee... no nie przesadzajcie. ArtykuŁ o Warsztatach terapii ZajĘciowe nie byŁ zŁy. MoŻe by tak zapoczĄtkowaŁ cykl artykuŁÓw oipsujĄcych czym zajmujĄ siĘrÓŻne miejskie placÓwki. Do tej pory sĄ to dla mnie puste nazwy, a jak siĘokazuje duŻo siĘtam potrafi dziaĆ.
Z ciekawoŚciĄ przeczytaŁem teŻ opis doŻynek w ŁĘce. Szkoda, Że po fakcie. Program okazaŁ siĘcaŁkiem interesujĄcy. Gdyby impreza byŁe jakoŚ rozreklamowana na pewno bym siĘwybraŁ na rowerku. ChoĆby po to aby zobaczyĆ Żywego Krawczyka :) Ale to fakt, Że PrzeglĄd z niezwykŁym uporem pomija pewne sprawy... hmm... polityczno-gospodarcze. No i najwaŻniejsze - PrzeglĄd od dwÓch edycji jedt dostarczany pod drzwi. MoŻe w koĹcu wŁadza zrozumiaŁa, Że w jej interesie jest informowanie mieszkaĹcÓw. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,250 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
pod czyje drzwi?? bo pod moje trafia tylko Gazeta DĄbrowska
|
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Pod moje takze nie trafia. Moze trzebba prenumerate zamowic? Kiedys bylo git, bo przynosili go razem z gazetka ze SM. Lokator. Ale to bylo kiedys...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
A toŚcie mnie zaskoczyli
![]() W GoŁonÓgu na ul. Cedlera pojawiaŁ siĘpod drzwiami we wrzeŚniu i paĹşdzierniku. MoŻe obok mieszka ktoŚ waŻny ??? :) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
U mnie trafia kilka sztuk na skrzynkĘna listy. Kto chce, to bierze i juŻ.
|
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
QUOTE(TeodorMotor) U mnie trafia kilka sztuk na skrzynkĘna listy. Kto chce, to bierze i juŻ.
Moze mieszka u ciebie jakis spolecznik, ktory raz w miesiacu jedzie do UM, bierze gazetki i kladzie na skrzynce...:) Z nudow to ludzie wiele potrafia zrobic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(rafi) QUOTE(TeodorMotor) U mnie trafia kilka sztuk na skrzynkĘna listy. Kto chce, to bierze i juŻ.
Moze mieszka u ciebie jakis spolecznik, ktory raz w miesiacu jedzie do UM, bierze gazetki i kladzie na skrzynce...:) Z nudow to ludzie wiele potrafia zrobic ![]() A wiesz, Że nie zastanawiaŁem siĘ, jak one tam trafiajĄ, ale podejrzewam, Że pani od sprzĄtania dostaje kilka sztuk w administracji (MZBM) i roznosi przy okazji. Co do spoŁecznikÓw: albo juŻ wymarli, albo juŻ nie majĄ siŁy na nic. Tyle w temacie "spoŁecznictwa" w naszym spoŁeczeĹstwie. :cry: |
|
|
![]()
|
|
1) Czy byŁ listopadowy PrzeglĄd ? PrzegapiŁem ???
![]() Moze mi ktoŚ streŚci ? 2) W Centrum Administracyjnym jest juŻ dostĘpny grudniowy numer :) W numerze rÓŻne drobne rzeczy, ale sĄ trzy strony szczegÓlnie godne zauwaŻenia. Na ostatniej stronie opis wyprawy dĄbrowskich grotoŁazÓw do Ameryki PoŁudniowej i na Spitsbergen. Autorstwo: Grzegorz KuŚpiel. Szkoda, Że taki krÓtki. W Środku zupeŁna rewelacja - pod hasŁem "na pÓŁmetku kadencji" caŁostronicowe wywiady z prezydentem Talkowskim i przewodniczĄcym KoĆmĄ. PrzewodniczĄcy raczej maŁo odkrywczy. CaŁy tekst moŻnaby stresciĆ zdaniem "lepiej byŁo w poprzedniej kadencji, ale nie jest najgorzej". Prezydent natomiast, pomimo swojej tradycyjnej ogÓlnikowoŚci, kilka ciekawych informacji podaŁ. Tylko nie wiem, czy robiĆ tu prasÓwkĘ? Nie chciaŁbym psuĆ Wam lektury :) |
|
|
![]()
|
|
Niedlugo (przynajmniej wedlug biura prasowego UM) oba numery maja sie znalezc na stronie UM. Zassam sobie i poczytam.
|
|
|
![]()
|
|
Wszystkie rzeczy o ktÓrych mÓwiŁ w grudniowym PrzeglĄdzie pojawiŁy siĘw projekcie budŻetu miasta na 2005 oraz planie inwestycyjnym. A nawet moŻna wyczytac duŻo wiĘcej
![]() |
|
|
![]()
|
|
a teraz nie o Przegladzie tylko o tej reklamowej Gazecie Dabrowskiej (niby dociera do wszystkich mieszkancow DG)- czy ktos z was ja dostaje dalej :?: Ja dostalem tylko ze 3 pierwsze numery a potem juz nic w calej dzielnicy nie ma hehe ale nie ma czego zalowac
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: sob, 22 sty 05 Nr użytkownika: 120 ![]() |
Gazeta DĄbrowska padŁa. ZŁĄ politykĘmieli.
|
|
|
![]()
|
|
Taki to juz urok naszego miasta/regionu. Wiele bylo prob stworzenia gazety miejskiej/zaglebiowskiej. Niestety nieudanych. To bylo do przewidzenia...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: sob, 22 sty 05 Nr użytkownika: 120 ![]() |
GD mogŁa byĆ naprawdĘniezŁa. Niestety pazernoŚĆ jej wŁaŚcicieli zostaŁa ukarana. Za reklamy chcieli wiĘcej niŻ Wyborcza. Tak wiĘc nie ma siĘ, co dziwiĆ, Że nic z tego nie wyszŁo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
PrzeglĄd DĄbrowski tez nie wychodzi juz chyba od stycznia, z powodu nie rozstrzygniecia przetargu na wydawce :? ciekawe jest to ze nakŁad wynosi chyba 20 tys. a w DG jest okolo 50 tys mieszkan i domÓw jednorodzinnych , natomiat przeglĄd dociera tylko do " wybranych" . Jakas firma zajmuje sie,oczywiscie za kase, kolportaŻem Przegladu tymczasem nikt z mojej rodziny rozlokowanej po caŁej DG ani nikt ze znajomych nie otrzymuje go do domu. Trzeba sie smemu sprĘzyĆ , aby gdzies go zaŁatwic (najlepiej w UM).
|
|
|
![]()
|
|
Numer styczniowy zostal wydany, bo jest do sciagniecia ze strony UM.
|
|
|
![]()
|
|
a ja wzialem go sobie -lezal w sklepie. Na okladce musi byc podtrzymana tradycja i za najwazniejsze uwazaja "basniowe igraszki".
![]() Mozna sie tez dowiedziec ze prawdopodobnie bedzie podwyzka cen wody -niby negocjuja ale i tak wlasciciel przeciez zrobi co zechce i z kasy nie zrezygnuje. Ciekawostka - muzeum znowu sie wzbogacilo o duza kolekcje skamienialosci. |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(rafi) Numer styczniowy zostal wydany, bo jest do sciagniecia ze strony UM.
W numerze styczniowym na stronie 4 ukazaŁ siĘnajlepszy artykuŁ w historii przeglĄdu. Nosi tytuŁ "Z Kalendarza Gospodarza Miasta". WytnĘsobie go i zachowam :) Rewelacyjna wprost klasyka socjalizmu. Jak dla mnie powinien nosiĆ tutuŁ "Nasz DĄbrowski Kim Ir Sen". Dziennikarze w Korei PÓŁnocnej wydrukowaliby go bez zmruŻenia oka. Kim Ir Sen spotkaŁ, pozdrowiŁ, odwiedziŁ, odznaczyŁ, doceniŁ, obejrzaŁ, zatrzymaŁ siĘ, pomyŚlaŁ ![]() RewelacjĄ jest zdjĘcie, na ktÓrym Kim Ir Sen Talkowski pokazuje groĹşnie palcem i mÓwi "Trzeba to zrobiĆ szybko, dobrze i tanio...". :shock: TajemnicĄ, niestety, pozostaje autor tego wiekopomnego dzieŁa. PodpisaŁ siĘjako JHK. CzyŻby siĘwstydziŁ ??? --------------------------------------------------------------------------- OczywiŚcie parĘdrobiazgÓw mi siĘw styczniu spodobaŁo. Żeby nie byŁo, Że siĘtak po prostu nabijam z ciĘŻkiej pracy Biura Prasowego. KrÓtki, ale ciekawy byŁ wywiad z prof. Wodzem na temat Instytutu i Kongresu Kultury ZagŁĘbiowskiej. NiezŁy reportaŻ z Wigilii Miejskiej widzianej oczyma zaproszonego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 31 marca 2025 - 10:01 |