![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: śro, 16 gru 09 Nr użytkownika: 3,608 Płeć: Mężczyzna Skype: Gajowy614 ![]() |
Wie ktoś może czy coś będzie na centrum w sylwestra ?;>
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podbijam pytanie. Będzie coś, czy jako że już po wyborach przez dwa lata nie będzie nic, by zaoszczędzone pieniądze wydać w dwa lata przed kolejnymi wyborami?
Jeśli tak to żenua na maksa. Rozumiem, że na tzw. lata wyborcze trzeba mieć więcej pieniędzy ale można było zrezygnować chociaż z fajerwerków na Dożynki... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Pokazy tych samych fajerwerków zimą latem to już przesada. Sylwester niestety w naszym mieście od dawna jest dość przygnębiającym wydarzeniem bez żadnych ciekawych akcentów...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 384 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Mieszkańcy Zagłębia okazję do świętowania sylwestra będą mieli na pl. Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej. - Wystąpią DJ-e oraz Mariusz Kalaga. Będzie też pokaz sztucznych ogni. Liczymy, że przyjdzie od 2 do 4 tys. osób - zapowiada Grzegorz Perz, dyrektor PKZ. taką wzmiankę znalazłem na gazeta.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale żenua...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: śro, 04 sie 10 Skąd: MDC Nr użytkownika: 4,002 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Mieszkańcy Zagłębia okazję do świętowania sylwestra będą mieli na pl. Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej. - Wystąpią DJ-e oraz Mariusz Kalaga. Będzie też pokaz sztucznych ogni. Liczymy, że przyjdzie od 2 do 4 tys. osób - zapowiada Grzegorz Perz, dyrektor PKZ. taką wzmiankę znalazłem na gazeta.pl Ale to nie przed, tylko w PKZ. Poza tym i tak zostało odwołane, zapewne ze względu na niską cenę ![]() O jakiejkolwiek imprezie na Placu Wolności póki co nic nie słychać. Już po wyborach, więc można olać mieszkańców ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
w Starsferze też nie będzie sylwestra
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: sob, 22 gru 07 Nr użytkownika: 982 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Mieszkańcy Zagłębia okazję do świętowania sylwestra będą mieli na pl. Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej. - Wystąpią DJ-e oraz Mariusz Kalaga. Będzie też pokaz sztucznych ogni. Liczymy, że przyjdzie od 2 do 4 tys. osób - zapowiada Grzegorz Perz, dyrektor PKZ. taką wzmiankę znalazłem na gazeta.pl Ale to nie przed, tylko w PKZ. Poza tym i tak zostało odwołane, zapewne ze względu na niską cenę ![]() O jakiejkolwiek imprezie na Placu Wolności póki co nic nie słychać. Już po wyborach, więc można olać mieszkańców ![]() ![]() A może ze względu na DJa z Radia Piekary? haha ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: śro, 04 sie 10 Skąd: MDC Nr użytkownika: 4,002 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Sylwester przed PKZ.
Mariusz Kalaga, DJ Julek, pokaz sztucznych ogni. Start o 23:00. Ale nędza ![]() Początek o 23, dobrze że nie po północy ![]() Koło pierwszej już pewnie będzie po wszystkim. Straszna mizeria w tym roku. Ten post edytował ArtGii sob, 18 gru 2010 - 14:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jeśli ktoś lubi imprezy na wolnym powietrzu, atmosferę zimy i świąt.. polecam sylwestra w Wiedniu. To raptem 450 km w większości autostradami
Byłem w zeszłym roku, w tym też się wybieram.. W zeszłym roku byłem na wycieczce w tym jadę na własną rękę. Co mogę powiedzieć o samym sylwku.. atmosfera nie do opisania, wszystko bajecznie oświetlone, 11 scen - każda z inną muzyką do wyboru do koloru, ludzie mili, bez awantur i pijaństwa czy rzucania petard pod nogi.. Samo miasto również niesamowite.. Jak dla mnie z miast w których byłem tylko Paryż zachwycił mnie bardziej.. Są conajmniej 3 opcje.. - sylwester express - jedziesz 31 rano, zwiedzasz parę godzin Wiedeń, impreza i ok 2giej w nocy 1.01. wracasz do Polski. Sporo czasu w autobusie ale to najtaniej wychodzi (200-300zł od łebka) - sylwester + zwiedzanie - jedziesz 30go wracasz najczęściej 01.01 lub 02.01. - jazda autokarem od 30 tak że jest się w okolicach Wiednia wieczorem (nocuje się 15-20km od centrum) niestety w ten dzień pozostaje krótki spacerek po mieścinie (zwykle dość ciekawej) w której znajduje się hotel. Następne dni to oczywiście wyjazd po śniadaniu na zwiedzanie (w cenie imprezy tylko śniadania) powrót przeważnie ok 17-18. W sylwestra przebranie się i wyjazd ponowny na imprezę o ok 2giej 01.01 powrót do hotelu. Wyjazd do Polski najcześciej rano 02.01 jak już pisałem. Koszt imprezy ok 600zł od osoby + 30e wejściówki i przewodnik + imprezy fakultatywne np. 28e wieczór wiedeński (kolacja ze specjałami kuchni wiedeńskiej w tawarnie z grajkami na żywo - skrzypce, akordeon). W zeszłym roku byłem z biura Almatur, mogę śmiało polecić. - sylwester + zwiedzanie na własną rękę - opcja chyba jak dla mnie najlepsza. Co prawda nocować trzeba podobnie jak w wersji poprzedniej (15-20km od centrum) ale ma się więcej swobody. Koszty - benzyna + winiety na autostrady + opłata za hotel + opłaty za wejściówki + 30e koszty transportu komunikacją publ. do i z Wiednia przez ok 3-4dni. Zawsze można szukać połączenia pociągiem lub autokarem. W tym roku się wybieram, mam nadzieję że wyjdzie taniej niż w zeszłym roku. ![]() Jadę 30go mam zabukowany hotel (ten sam co byłem na wycieczce - 22e/os/noc) do 02.01. Jedziemy we dwójkę więc wychodzi trochę drożej niż by mogło, niestety nikt że z znajomych nie reflektował a szkoda bo dwa miejsca będą wolne w aucie i będą woziły powietrze. Ten post edytował kwintosz sob, 18 gru 2010 - 15:16 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Nie zniechęcam Kwintosza, ale mam jeszcze tańszą opcję.
Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska. Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały". Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nie zniechęcam Kwintosza, ale mam jeszcze tańszą opcję. Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska. Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały". Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie zniechęcam Kwintosza, ale mam jeszcze tańszą opcję. Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska. Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały".Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! ![]() ![]() ![]() Ten post edytował KJS nie, 19 gru 2010 - 13:23 |
|
|
![]()
|
|
Nie zniechęcam Kwintosza, ale mam jeszcze tańszą opcję. Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska. Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały". Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Bilet - 2,50zł Koszyk prowiantu - 100zł Podziwiać uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska - bezcenne Są rzeczy których kupić nie można... ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
koszyk prowiantu 100 zł - czy to nie przesada???
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: wto, 08 kwi 08 Nr użytkownika: 1,207 Płeć: Kobieta GG: 1413703 ![]() |
Taką fajną scenę wywalili przed PKZ i co? Dalej aktualne jest, że dopiero od 23 coś się będzie działo i to w dodatku tylko DJ-e i Kalaga? A może ktoś ma świeższe wiadomości co do dzisiejszych występów przed PKZ??
|
|
|
![]()
|
|
ktoś wie jak to wszystko tam wyszło? dużo ludzi było?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: wto, 08 kwi 08 Nr użytkownika: 1,207 Płeć: Kobieta GG: 1413703 ![]() |
nikomu na tym forum nie chce się odpisywać więc nie warto tu o nic pytać..
|
|
|
![]()
|
|
Jakby ktoś był to by pewnie napisał. Już nie róbmy z forumowiczów leniów
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 12 marca 2025 - 04:45 |